Get Adobe Flash player
Danish(DK)English (UK)
Home News

Nyheder

There are no translations available.

 

Besøg af elever fra Silkeborg Højskoles Internationale linie

alt

 

I Oktober lige før Halloween fik vi besøg af 6 elever og deres lærer Tine. De 6 elever kom fra bl.a. SerbienSlovakiet og Polen. De skulle se hvordan spejderarbejde og frivilligt ungdomsarbejde foregår i Danmark. Vi fik mere afvide om deres lande og de lavede også nogle lege med os. Vi viste lidt om patruljearbejdet, da vi skulle forberede Halloween var de med til det.

 

 

alt 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

Halloween

 

Igen i år var spejderne med til Halloween i Måløv, hvor vi var zombier, hekse og andre genfærd.

alt 

Vi var 12 spejdere og 3 ledere, der var med til at gøre området omkring Naturparken til et rigtig

 

uhyggeligt sted. Sjove bemærkninger var 'Hæng ud med spejderne', 'Bli' bidt af spejd' eller 'prøv Lykken (løkken) hos spejderne'

 

alt

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nathejk 2011

 

alt Geparderne deltog som patrulje med 3 deltagere - Emil, Alexander og Julius. Nathejken er en 36 timers hike, hvor distancen er mellem 30 - 50 km. I år var distancen i fugleflugt 35 km, men nogle gik helt op til 65 km. Vores patrulje blev fanget 7 gange sammenlagt af de banditter der vogtede i området. Kun to patruljer kom igennem uden at blive fanget, men det var senior patruljer (altså voksne).

alt 

Alexander måtte desværre hjem om lørdagen, og tog Emil og Julius følge med en patrulje fra Birkerød. De var i mål kl. 03 søndag, hvor deadline var kl 04, rigtig godt gået. Der findes flere informatione www.nathejk.dk hvor der også er link til fotos deres facebook

profil

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   

Partnerskabsprojekt om demokrati med vores Tunesiske venskabsgruppe CNAM.

alt

 

I slutningen af juni fik vi besked fra DUF konsulent Anne Nybo, at vi har fået midler (ca. ½ mill.) til at kunne gennemføre vores 2 årige partnerskabsprojekt med CNAM gruppe i Tunis i Tunesien.

 

I maj måned deltog 2 spejdere - Laura og Helene, samt 1 spejdereledere - Kristin DUF seminar Houens Odde i Kolidng sammen med 2 spejdere - Nesrine og Amine og 2 spejderledere - Henda og Mehdi fra CNAM. Vi var seminar 4 dage for at skrive vores ansøgning til DUF. De 4 dage foregik med oplæg og gruppearbejde, alt sammen engelsk og bådes spejdere og ledere lærte hinanden endnu bedre at kende.

 

alt seminiariet var også en del andre deltagere fra mange steder i verden: Mongoliet, Libanon, Palæstina, Gambia, Ghana, Algeriet, Tunesien, m.fl. Vi var dog dem der havde de yngste deltagere med.

 

Vi starter vores partnerskabsprojekt i august 2011 og slutter projektet i 2013. I den periode skal vi arbejde med demokrati som en del af spejderarbejdet både i Tunesien og i Måløv/Danmark. Vi skal spejderlejr i Tunesien i 2012 og fælleskorpslejr i Holstebro i alt2012, hvor tema'et 'VI forandre verden' passer rigtig godt til de aktiviteter vi skal lave.

 

Spejderne i Måløv vil gerne have nye spejdere med og gerne unge der også har andre baggrund end dansk. Der bliver nogle aktiviter omkring at flere med og vi samarbejde både med Integrationsrådet og Ballerup Multikulturelle forening.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Besøg fra Tunesiske venskabsgruppe CNAM i Måløv - maj 2011.

I forbindelse med DUF seminariet, var vores tunesiske venner også nogle dage besøg i Måløv og Ballerup. De var bl.a. med to af vores spejdere i skole, en lille dagstur i Hareskoven, hvor menuen stor brandnældesuppe og urte brød, med til junior og spejdermøder, samt tur til København med besøg i Folketinget og FOA, samt besøg Nationalmuseet for at se Danmarks historiske udvikling - Grundlovens tilbliven, og meget andet.

 

altaltalt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Distrikts turnering

 

 2011 - United YMCA Oil company søgte efter dygtige spejdere til at bore efter olie d.30.4 - 1.5.

Panda patruljen fra Spejderne var med til distrikts turneringen i Hillerød, hvor alt var bygget op omkring en cowboy by i Texas med Saloon, Sherif, Borgmester, Bank og Skødekontor. alt

 

  

Den driftige direktør Sir G.Asoline fra YMCA oil company ville kun betale for for de bedste olieprøver. Alle olieprøver skulle derfor  laboratoriet,  kunne testes.alt

Der var falskmønstere, tyveknægte og andre udfordringer der skulle håndteres.

alt

Udover at der skulle findes olie, skulle der også bygges boretårn, skydes langskud, og hjelme, stempler, skilte blev vurderet hos Borgmesteren.

 

Panda patruljen - Emil, Casper og Julius blev nr. 5 hos spejderne. Det var Stenfolket fra Frederikssund, der vandt turneringen. De blev også bedste spejdergruppe i Hjortedistriktet.

 

I distriktstureringen var distrikterne; Ermelunden, Hjorte og Bastrup inviteret, desværre var det kun Hjorte og Bastrup der var med.alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tunesiske spejdere besøg - dialogmøde om Jasmignithy revolutionen

alt

ARAB udvalget i KFUM korpset havde arrangeret en 'Tour' for 3 tunesiske spejdere, hvor de kom rundt til flere byer i DK en uge og fortalte om deres oplevelser af revolutionen.

Onsdag d.30.3.2011 kom Nidhal, Yassine og Mantassar til Måløv Sognegård, for at holde oplæg og være i dialog med spejdere og alle andre der var interesserede i at høre mere om den tunesiske frihedskamp.

Nidhal holdt et oplæg med et kort rids om Tunesiens historie, og dernæst fortalte han om hvordan revolutionen startede i december 2010 med en ung mand der satte ild til sig selv. Der blev fortalt om de mange demonstrationer, hvor både unge arbejdsløse, advokater og andre højt uddannede, kvinder og mænd i det hele taget var med til at demonstrere.

Nidhal fortalte at revolutionen var blevet kaldt Jasmingnigthy, fordi Jasmin er en meget smuk blomst, der ses som symbol Tunesien og det er sammensat med ordet Dignithy (værdighed), fordi det tunesiske folk ønsker at et værdigt liv, hvor de har indflydelse deres liv, og har arbejde, gode muligheder for uddannelse og mange andre ting, som er normalt i Danmark.

 

Under revolutionen var der 2 uger hvor der ikke var undervisning, men ville børn og unge tilbage i skole igen. Nidhal fortalte at i Tunesien, ved børn at uddannelse er vigtigt for en god fremtid.

 

Naltidhal havde også nogle små video klip med fra Tunesisk TV, hvor der gennem illustrationer og 'finger tegning' blev vist udviklingen i revolutionen. Nidhal fortalte om at præsident Ben Ali holdt 3 taler og han i den sidste prøvede at være meget forsonende, men det hjælp ikke. De tunesiske folk ville have ham væk, og han rejste d.14.januar 2011.alt

 

 

 

Yassine og Mantassar havde sat en række fotos op fra dagene i revolutionen, hvor vi kunne se hvordan det havde været.

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mødet sluttede af med at tilhørerne stillede spørgsmål, og enkelte spejdere spurgte selv engelsk, mens andre fik oversat deres spørgsmål.

 

 

alt

 

De tunesiske spejdere har undervejs i revolutionen hjulpet med forskellige opgaver og lige nu hjælper de også med førstehjælp for de flygtninge der kommer fra Libyen. Der er bedre i Tunesien nu, men der er ikke fuld sikkerhed, fordi politistyrken ikke fungere fuldt nu lige nu.

Nidhal sluttede af med at fortælle at der til sommer bliver valgt en gruppe ca. 60 personer der skal lave Tunesiens nye forfatning og finde ud af hvilke form for demokratisk styre der skal være.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Modtagelse af penge fra Nordea fonden

 alt

 

Spejderne var onsdag d.10.11.2010 med til at overrakt 14.000,-kr. fra Nordea fonden til deres samarbejdsprojekt med deres tunesiske venskabsgruppe

Pengene falder et tørt sted, da vi allerede havde haft udgifter i sommers da spejderne fra tunesien var besøg i 14 dage. Vi var en uge sammen korpslejr i Skive og 5 dage i Måløv.

Filialdirektør Jacob Faber Andersen fra Nordea og formand for det lokale bankråd overrakte pengene til gruppeformand Karin GrüttnerFlokleder Hanne Kidmose, Tropsleder Kristin Espedal.

 

alt

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nyheder fra Juniorspejderne

 

Efter at have været i gang med juniorspejderarbejdet nu i et par måneder, er det lykkedes mig at lavet en samlet e-mailoversigt, vi lettere kan sende løbende information ud. Med dette 1. infobrev har jeg bl.a. lyst til at fortælle lidt om, hvad vi gerne vil med juniorspejder hos KFUM spejderne i Østerhøj-Måløv.

 

Hvem er vi:

Lederne er Michael Stampe (far til Rasmus Emil), Martin Lindberg (far til Sidsel) og jeg selv Allan Mikkelsen (far til Kathrine).

 

Hvad vil vi:

Lidt tilbage til noget af det grundlæggende, som omhandler at vi gerne vil have "børn til at lede børn". Der er p.t. 17 juniorspejdere, hvoraf ca. halvdelen har været junior i et år, og den anden halvdel er rykket op efter sommerferien. Der er lavet 3 patruljer, som hver har en patruljeleder (PL) og en patruljeassistent (PA). PL og PA er samtidig med i en "stabspatrulje", hvor de bl.a. lærer nogle færdigheder, som de tager med hjem til patruljen og "lærer videre". Stabspatruljen består udover PL og PA også af nogle af de ældre spejdere (som er storspejdere) samt lederne inkl. Kristin, Preben. PL og PA vil typisk være de ældste af børnene hos juniorspejderne.

 

Hvordan gør vi:

Spejderarbejdet frem til foråret vil primært fokusere "gamle" spejderdyder, som forhåbentlig kan sætte børnene i stand til bedre at klare sig selv, når de bl.a. skal tur. derfor er det noget med orienteringsløb, kort, kompas, gps, mad over bål, reb, rafter og knob samt knib, økse osv. Men også mere bløde begreber som fællesskab i patruljen og respekt for forskelligheder skal være bærende elementer for at et godt sammenhold i patruljen - men også i juniorspejdertroppen som helhed. Vi tror at det kan lade sig gøre - for det har det kunnet i 100 år.

 

Hvad er børnenes forberedelse?:

Det er en super god idé at forholde sig til vejret inden man tager til spejder. Vi vil forsøge at være mest muligt ude, også selvom det er koldt eller selvom det regner. Mørke er heller ingen hindring for en spejder. Derfor er regntøj, gummistøvler, varmt tøj som blive beskidt osv. rigtig god spejderbeklædning. Og en lommelygte kan man næsten ikke undvære.

 

Piger og drenge:

Flertallet af juniorspejderne er piger. Da vi er 3 mænd som er lederekan det give en særlig udfordring, især når vi skal tur, Vi vil derfor opfordre mødre i forældreflokken til at være til rådighed i et nuværende tidspunkt ikke defineret omfang. Første gang vi har behov for "mødrehjælp" er til weekendturen knivkursus" den 19.-21. november, hvor vi skal overnatte i spejderhytten fra fredag til søndag. Hver spejder fremstiller sin egen kniv i løbet af denne weekend.

  

Dialog med os:

Vi hører rigtig gerne fra både børn og forældre hvis der er noget vi kan gøre bedre, eller hvis nogle har haft en "dårlig" spejderoplevelse. Vores ambition er, at det skal være sjovt og lærerigt at være juniorspejder. Derfor kan vi også godt tåle at høre, såfremt vi ikke gør det godt nok. vi derfor opfordre til dialog - også selvom et emne måtte være "træls" at skulle tale om.

  

Hilsen

Michael, Martin og Allan

Sociale sider

Share to Facebook Share to Twitter Share to Linkedin Share to Myspace Share to Delicious Share to Google